Yhteistä matkaa

Seppo Löytty

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote
Hinta: 7,00
Määrä: kpl
Klarnan maksutavat saatavilla

Tämäkin tuote laskulla tai osamaksulla (alk. 5,00 € /kk)

KustantajaSuomen Lähetysseura

Julkaistu2011

Sivumäärä168

Tuotemuotokovakantinen

ISBN/EAN9789516244023

Teologian tohtori Seppo Löytty piirtää kirjassaan henkilökuvia elämänsä varrella tapaamistaan ihmisistä. Mukana on niin sukulaisia, koulukavereita ja teologisen tiedekunnan opettajia kuin työtovereita ja ystäviä Suomesta ja Afrikasta.

"Matka on ollut pitkä. Ajattelen lapsuuttani, haastavaa ajanjaksoa, jolloin meistä maalaisista tuli kaupunkilaisia, ja sitä seurannutta rankkaa sota-aikaa. Koulu- ja opiskeluvuodet Helsingissä olivat minulle, hiljaiselle ja ujolle, uutta ja outoa. Työvuodet lähetystyöalueilla ja Suomen seurakunnissa olivat vaativia. Se oli pitkä tie, jota ystävät monin tavoin lyhensivät ja helpottivat", Löytty toteaa kirjansa esipuheessa.

Kirjassa esiteltyjä henkilöitä ovat esimerkiksi professorit Seppo A. Teinonen ja Osmo Tiililä, Namibian itsenäisyystaistelijat Sam Nujoma ja Kahumba kaNdola, suomalaiset työtoverit ja ystävät Erkki Malkavaara, Matti Koponen ja Olli Valtonen - sekä monet muut.

"Muistoja kohtaamistaan merkittävistä henkilöistä ja tapahtumista kantaa mielessään elämänsä loppuun asti. Hupaiset, jännittävät, ainutlaatuiset, ehkä joskus hankalatkin tapahtumat ovat kuin suurikokoisia helmiä ystävyyden verkostossa", Löytty kirjoittaa.


Teologian tohtori Seppo Löytty (s. 1929) toimi lähetystyössä Namibiassa vuosina 1957-67. Tämän jälkeen hän työskenteli Suomessa, mm. Ylöjärven kirkkoherrana, Mikkelin tuomiorovastina, Kansan Raamattuseuran julistustyöntekijänä sekä Suomen Lähetysseuran lähetyskasvatussihteerinä. Vuosina 1985-87 hän opetti teologiaa Makumiran korkeakoulussa Tansaniassa. Nykyään Löytty asuu Tampereella.

Tuotenumero: 9789516244023

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.