Vuoristoheimon poluilla

Marja & Olavi Vesalainen

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote
Hinta: 23,00
Määrä: kpl

KustantajaPäivä Oy

Julkaistu2010

Sivumäärä237

Tuotemuotokovakantinen

ISBN/EAN9789524754200

"Voi tätä aaltoilevaa maata! Märkänä ja viluisena tallustellessani koin sen kasvot sangen epäystävällisinä. Iilimatojen vahtiminen jatkui. Yöllä olin häätänyt kimpustani niitä kaksi."

Marja ja Olavi Vesalainen lähtivät vuonna 1972 raamatunkäännöstyöhön Koillis-Nepaliin, lhomikansan pariin. Alku oli hankala: maa oli outo, kieli täysin vieras, ja lhomikyliin pääsi vain kävelemällä kahdeksan päivää yhteen suuntaan...

Vesalaiset olivat saaneet sydämeensä halun kääntää Jumalan sanaa kielelle, jolla sitä ei vielä ollut, ja heidät oli johdatettu lhomien pariin. Inhimillisesti ajateltuna tehtävä oli mahdoton, ja usein sisimmästä kohosikin rukous, kun avuttomuus iski. Oman haasteensa mutta myös rikkautensa tarjosi kasvava perhe, johon syntyi kaikkiaan neljä lasta.

Kirja on kiehtovaa kuvausta työstä ja elämästä lhomikansan parissa. Se kertoo myös lhomikristittyjen sankaritarinoista shamanismin, buddhalaisuuden ja sisällissodan hallitsemassa vaikeassa elinympäristössä. Ennen kaikkea se kertoo lhomeista itsestään, heidän kielestään ja kulttuuristaan sekä Jumalan teoista heidän keskuudessaan.

"Laulut raikuivat kovaäänisinä ja komeina, oikeat perinteiset lhomilaulut, nyt vaan uusilla sanoilla. Kun aikoinaan näitä lhomien kansanlauluja kuuntelimme yökaudet kylässä asuessamme, emme aavistaneet, että kolmenkymmenen vuoden kuluttua olisi samanlaisia sävelmiä, joissa olisi uudet, kristilliset sanat, ja itse laulaisimme mukana kymmenien nuorten lhomikristittyjen kanssa."

----------
Valtit:
Eksoottista arkea!
Lähetystyön tarkastelua näköalapaikalta
Kiehtovia kohtaamisia, puhuttelevia pohdintoja
Suomalaiset kirjoittajat

Kohderyhmät:
Lähetystyöstä kiinnostuneet
Eksoottisista kulttuureista ja kansoista kiinnostuneet
Nepalin-matkaajat
Elämäkerroista ja elämänkohtaloista kiinnostuneet

Tuotenumero: 9789524754200

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.