Täysi lautasellinen

Irja Askola

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote
Hinta: 10,00
Määrä: kpl
Klarnan maksutavat saatavilla

Tämäkin tuote laskulla tai osamaksulla (alk. 5,00 € /kk)

KustantajaSuomen Lähetysseura

Julkaistu2008

Sivumäärä76

Koko210 x 215 x 8 mm

Tuotemuotokovakantinen

ISBN/EAN9789516243699

Kenen tehtävä on hankkia leipää - heidän, joiden on nälkä vai heidän, joilla on resursseja? kysyy Irja Askola kirjassaan Täysi lautasellinen. Teksteissään hän pohtii Raamatun kertomuksiin pohjaten, mikä on meidän roolimme ja paikkamme toisten ihmisten rinnalla. ...

Monella on nytkin nälkä. Pysyvä ja piinaava. Uskallanko ajatella, että ehkä olenkin heidän joukossaan, jotka paheksuen pitkittävät joidenkin nälkää, Pidämmekö yllä rakenteita ja määräyksiä, joiden takia moni on aliravittu, vaikka ruokaa on saatavilla? Pitävätkö sääntömme toisia nälässä? Kiellämmekö yltäkylläisyyden ilon heiltä, joilla olisi oikeus tarttua viljatähkään?

Osallisuus auttamiseen ei synny syyllistämällä eikä pakottamalla. Elämän esteet sulavat, kun saa itse kokea hyvyyttä. Hyvän ja pahan, puutteen ja kylläisyyden rajat ovat arvoitukselliset. Naamioiden pudottua jää jäljelle tietoisuus kohtalonyhteydestä - siitä, että me kaikki tarvitsemme toisiamme.

Jääkö muuta tietä kuin jakaa omaa ruokaa myös tuntemattomien kesken - hiljaisesti yllättyen siitä olennaisesta, mikä heidän seurassaan kirkastuu? Jääkö muuta uskoa. kuin se, että Ylösnoussut. kulkee matkassamme? Hän kutsuu ruokapöytään, jonka kattaminen on meidän tehtävämme. Siinä pöydässä ei ole juhlapukupakkoa eikä etukäteen varattuja paikkoja. Siellä tapaa heitäkin, joita ei olisi arvannut.

Täysi ruokalautasellinen on tarjolla. Meille, mutta myös muille. Jos me niin sallimme.

Kirjassa on runsaasti valokuvia, ja se on Kirkon Ulkomaanavun ja Suomen Lähetysseuran yhteisjulkaisu.

Tuotenumero: 9789516243699.

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.