Taivaan lintuja ja kedon kukkia

Erkki ja Esko Alasaarela

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote
Hinta: 52,80

Tilapäisesti loppu. Anna sähköpostiosoitteesi niin kerromme sinulle kun tuotetta on taas saatavilla.

Klarnan maksutavat saatavilla

Tämäkin tuote laskulla tai osamaksulla (alk. 5,00 € /kk)

KustantajaWanhat Kirjat Oy

Julkaistu2019

Sivumäärä239

Koko215 x 255 x 20 mm

Tuotemuotokovakantinen

ISBN/EAN9789527037904

Luonto Raamatussa ja Pyhällä maalla 

Tämä kirja tarjoaa matkan Raamatun ja Pyhän maan luontoon. Kuten meidänkin aikanamme, luonto antoi Raamatun ajan ihmisille monenlaisia elämyksiä. Raamatussa mainitaan nimeltä noin 100 eläin- ja 130 kasvilajia. Ne ovat tuttuja meidänkin aikamme harrastajille ja tiedemiehille.
Kirjoittajat ovat tunnettuja teologeja, tiedemiehiä ja luontoharrastajia. Kirjassa on runsaasti valokuvia maisemista, eläimistä ja kasveista. Niiden kautta tarjoutuu lukijoille mieleenpainuvia ja puhuttelevia luontoelämyksiä Raamatun sanoittamana. Jo kirjan selailu antaa paljon. Tämä on hyvä lahjakirja. Kirja tukeeopetustyötä, Pyhän maan matkailijoita ja kaikkia luonnosta kiinnostuneita.

Kirjan sanoman lähtökohta on luominen. Luonnossa voidaan lukea Jumalan ilmoitusta, jota hän on kirjoittanut kauniilla käsialallaan:”Katsokaa kedon kukkia ja taivaan lintuja!” Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja valtuutti hänet viljelemään ja varjelemaan luomakuntaa. Lepopäivän pyhittämistä koskeva käsky kehottaa kunnioittamaan ainutlaatuista luomisen ihmettä. Sapattivuotta ja riemuvuotta koskevilla säädöksillä on ajankohtainen viesti keskusteluun luonnonsuojelusta ja ilmastonmuutoksesta. Jeesuksen opetuksessa luonto oli läsnä. Hän kehotti kokoamaan ruoan tähteet, ”ettei mitään menisi hukkaan”. Jeesus osoitti, että Luoja pitää huolta luonnosta. Me emme voi murehtimalla auttaa luontoa – luonto ei välitä huolistamme vaan huolenpidostamme.
Kirjassa avautuu sanoin ja kuvin Pyhän maan luonnon kauneus ja rikkaus. Sillä on yhteytensä myös Suomen luontoon. Yhteisiä muuttolintuja on paljon. Hulan laakso Israelissa sijaitsee maailman toiseksi vilkkaimmalla lintujen muuttoreitillä. Tuhannet kurjet lepäilevät keväisin siellä hetken ennen kuin jatkavat matkaansa kohti pohjoista. Tänne ne tulevat pesimään.

Tuotenumero: 9789527037904

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.