Maailmanlähetys tienhaarassa

Risto A. Ahonen

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote
Hinta: 5,00
Määrä: kpl
Klarnan maksutavat saatavilla

Tämäkin tuote laskulla tai osamaksulla (alk. 5,00 € /kk)

KustantajaSuomen Lähetysseura

Julkaistu2012

ISBN/EAN9789516244153

: siirtymävaiheen missiologisia kysymyksiä

Kristinuskon nopea leviäminen Afrikassa, Aasiassa ja muualla kolmannessa maailmassa on aiheuttanut suuria muutoksia kirkkojen elämässä. Vanhan kristikunnan aika on ohi, sillä valtaosa kristityistä asuu länsimaiden ulkopuolella.

Kristillinen lähetystyö perustui vuosisatojen ajan siihen, että Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta lähetettiin lähetystyöntekijöitä muualle maailmaan. Kirkosta eroaminen ja yhteiskunnan moniarvoistuminen on koetellut eurooppalaisia kirkkoja ja johtanut niiden tekemän lähetystyön laskuun. Samaan aikaan Aasiasta ja Afrikasta on lähtenyt kymmeniä tuhansia lähetystyöntekijöitä eri puolille maailmaa.

Meneillään on harvinainen siirtymävaihe, jossa Afrikan ja Aasian kirkot ovat ottamassa päävastuun maailmanlähetyksestä. Tässä kirjassa tarkastellaan siirtymävaiheen ongelmia ja kysellään Euroopan kirkkojen missionaarista roolia uudessa tilanteessa.

Kirjoittaja on Helsingin yliopiston missiologian dosentti ja on aikaisemmin toiminut mm. Suomen Lähetysseuran teologisena sihteerinä.

Tuotenumero: 9789516244153

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.