Luvatun maan Ariel

Ninarose Maoz

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote
Hinta: 30,00
Määrä: kpl

Tämäkin tuote laskulla tai osamaksulla.

KustantajaKuva ja Sana

Julkaistu2.p. 2018

Sivumäärä160

Koko160 x 240 x 18 mm

Tuotemuotokovakantinen

ISBN/EAN9789515852960

Ariel Livson. Legenda eläessään.

Vuonna 1948, samaan aikaan kun Israelin valtio sai alkunsa valtavien synnytystuskien saattelemana, raotti ensi kerran silmiään kaukana Suomessa vastasyntynyt Ariel Livson. Kukaan ei osannut aavistaa, kuinka läheinen suhde Arielin ja Pyhän maan välille muodostuisi.

Vuonna 1967 Ariel lähti kuuden päivän sotaan, opiskeli Jerusalemin Heprealaisessa yliopistossa arkeologiksi ja suoritti vaativan Israelin valtion opaskurssin. Se antoi hänelle myös ammatin. Tuhannet pyhiinvaeltajat ovat tutustuneet Arielin ryhmissä kiehtovan maan saloihin: sen historiaan, arkeologiaan ja pyhiin paikkoihin. Samalla on saatu vilkaista Arielin oman ajatusmaailman saloihin: perinteisistä poikkeaviin näkemyksiin.

Tämä kirja seuraa Arielin matkaa Suomesta Israeliin ja takaisin kotimaahan maanviljelijäksi Pohjois-Savoon, opastyötä Israelissa, valottaa Livsonien suomenjuutalaisen suvun osin synkkääkin historiaa Vitebskistä Karjalan kautta Suomeen. Samalla iloitaan Arielin ja Marinan kanssa heidän poikansa Simonin tullessa asetetuksi Suomen ylirabbiksi.

Ariel Livson on ollut Toiviomatkojen oppaana Israelissa alusta alkaen eli 40 vuotta. Ariel on värikkäällä tyylillään tehnyt suomalaisille tutuksi Raamatun historian, Pyhän maan historian ja Israelin valtion historian. Voitaneen sanoa, että hän on suomalaisista Israel-oppaista jo legenda eläessään.
- TAPANI OKSANEN, TJ, TOIVIOMATKAT

SISÄLLYS

Esipuhe
Alkusanat
1. Ben Gurionin kentällä
2. Arielin syntymä
3. Nuoruusvuodet
4. Yad Vashem
5. Sukujuuret Vitebskissä
6. Ruth-äidin suku
7. Kuuden päivän sotaan
8. Marina
9. Matkaoppaan työ
10. Takaisin Suomeen
11. Kotia etsimässä
12. Simon
13. Innovatiivinen suku
14. Ystävät
15. Ariel näyttelijänä
16. Simonin virkaan vihkiminen
Epilogi: Aika on illuusio
Kuvaliite

Tuotenumero: 9789515852960

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.