Lujana Kristuksessa

Zhang Rongliang & Eugene Bach

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote
Hinta: 23,00
Määrä: kpl

KustantajaAvainmedia

Julkaistu2016

Sivumäärä224

Koko150 x 215 x 15 mm

Tuotemuotokovakantinen

ISBN/EAN9789516460669

Rohkean kiinalaispastorin elämäntarina   

Zhang Rongliang (s. 1951) on Kiinan kotiseurakuntaliikkeen johtohahmoja. Hänen johtamaansa maanalaiseen seurakuntaan arvellaan kuuluvan jopa 10 miljoonaa jäsentä.

Rongliangin elämäntarina on kertomus nälästä, vainoista, kommunistisen Kiinan valtakoneistosta ja yksilön asemasta maassa, jossa kaikki maallinen valta on koneistolla. Mutta pastori Rongliangin elämäntarina on myös kertomus uskosta, toivosta ja rakkaudesta sekä taivaallisesta johdatuksesta ja huolenpidosta.

Esipuhe: Veli Yun

Kuoleman porteilta puolueen rattaisiin
Zhang Rongliang syntyi rutiköyhään maalaisperheeseen aikana, jolloin Kiinassa kärsittiin puutetta lähes kaikesta, etenkin ruuasta. Jo 9-vuotiaana Zhang menetti isänsä. Zhang sekä hänen kaksi sisarustaan ja äiti jäivät aliravittuina taistelemaan elämästä ja kuolemasta.
Saadakseen rahat koulunkäyntiin Zhang opetteli pyydystämään pelloilta myyriä, joita hän sitten myi muille perheille ruuaksi.
Vuonna 1963, nuori Zhang kuuli isoisänsä veljeltä ensi kertaa evankeliumin sanoman. Vanhan sukulaismiehen sanoma vaikutti niin, että Zhang halusi heti antaa elämänsä Jeesukselle.

Menestys tai tuho

Vuodesta 1966 lähtien Kiinaa ravisutti puhemies Maon kulttuurivallankumous, ja Zhang perheineen joutui pakenemaan vainoja. Zhang tuli kuitenkin isänmaallisuutensa vuoksi liittyneeksi kapinaliikkeeseen, josta myöhemmin tuli Maon hyväksymä ryhmä. Tämä johti hänet hyvin pian oman alueensa johtajaksi ja tie aukeni puolueen kansallisen tason johtotehtäviin. Pian kuitenkin selvisi, ettei kristillinen usko ja puolueen periaatteet sovi yhteen. Vuonna 1971 Zhang joutui valinnan eteen: uskollisuus seurakunnalle tai uskollisuus puolueelle. Zhang valitsi ristin tien.

Kuoleman leireiltä elämään

Tästä lähtien Zhang Rongliang oli enemmän tai vähemmän henkipatto, jonka toiminta oli alati viranomaisten silmätikkuna. Tie johti useaan kertaan pahamaineisille vankileireille, jonne niin monen kristityn elämä oli päättynyt. Vain 25-vuotiaana Zhangia oli jo ruoskittu ja pahoinpidelty niin, että koko hänen kehonsa särki yhtenään.
Monien, kirjaimellisesti kiduttavien vuosien keskellä Jumala kuitenkin säästi Rongliangin, josta tuli lopulta Kiinan kotiseurakuntaliikkeen yhdistäjä ja vaikuttaja jopa maan rajojen ulkopuolella.

Tuotenumero: 9789516460669

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.