Kaunis maa : painosten herratar Hilja Haahti

Irja Aro-Heinilä

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote
Hinta: 7,00
Määrä: kpl

KustantajaSuomen lähetysseura

Julkaistu2007

Sivumäärä210

Koko140 x 215 mm

ISBN/EAN9789516243620

Irja Aro-Heinilän uutuuskirja Kaunis maa - Painosten herratar Hilja Haahti on henkilökuva yhdestä maamme tuotteliaimmista ja luetuimmista kirjailijoista.

Hilja Haahdelta (1874-1966) ilmestyi kaikkiaan 55 teosta ja yksi postuumi, ja niitä myytiin aikanaan noin puoli miljoonaa kappaletta. Hänen tuotantoaan sävyttävät niin vahva kansallisuusaate, naisten aseman ajaminen kuin selkeä kristillinen moraalikasvatus.

Haahden tunnetuimpia teoksia ovat Israelin tyttäret, Kesätoverit, Kaurialan kartano ja Maksoi mitä maksoi. Hän kirjoitti ahkerasti myös runoja. Esimerkiksi suomalaisille rakkaat hengelliset laulut Maa on niin kaunis ja Tule kanssani Herra Jeesus ovat Haahden sanoittamia.

"Halusin nostaa Hilja Haahden hänelle kuuluvalle kunniapaikalle runojen avulla. Kaunis maa -kirjassa Haahden henkilöhistoria kietoutuu eri aikakausien runoihin", Aro-Heinilä kertoo.

Vaikka Haahti oli aikanaan todella tunnettu, hänestä ei ole aiemmin ilmestynyt kattavaa henkilökuvaa. Kirjan kirjoittaja, pastori ja teologian tohtori Irja Aro-Heinilä on väitellyt Haahden tuotannosta vuonna 2006. Hän toimii Suomen Lähetysseuran kasvatus- ja koulutusyksikön päällikkönä.

Tuotenumero: 9789516243583

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.