Eedenistä itään ja takaisin

Jukka Norvanto

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote
Hinta: 25,00
Määrä: kpl

KustantajaPerussanoma

Julkaistu2018

Sivumäärä158

Koko130 x 210 x 14 mm

Tuotemuotopehmeäkantinen

ISBN/EAN 9789518888188

Me, kodista karkotetut.
 
Raamatun kolmas luku päättyy monessa mielessä lohduttomalta näyttävään viestiin: ”Herra Jumala ajoi ihmisen pois Eedenin puutarhasta ja pani hänet viljelemään maata, josta hänet oli tehty. Hän karkotti ihmisen ja asetti Eedenin puutarhan itäpuolelle kerubit ja salamoivan, leimuavan miekan vartioimaan elämän puulle vievää tietä” (1. Moos. 3:22-24).
 
Paratiisista karkotuksesta lähtien ihmiskunta on elänyt ikään kuin Eedenistä itään. Elämme nykyäänkin sen kodiksi tarkoitetun paratiisin ulkopuolella, jonka asujaksi Jumala alun perin tarkoitti meidät.
 
Paratiisin ulkopuolella asuessamme koemme aika ajoin kovaa kaipausta päästä takaisin todelliseen kotiin. Se kaipaus voi tulla esiin haluna kokea uudelleen lapsuuden kodin tunnelma, lapsuuden joulu, kesäloman alku Suvivirren laulamisen jälkeen tai vaikkapa rakkaan ystävän kohtaamisen muisteluna.
 
Saatamme kuitenkin aavistella, että sekä alkuperäinen lapsuuden kokemus että halu kokemuksen toistamiseen ovat vain viittauksia johonkin sellaiseen todellisuuteen, joka on pysyvämpää ja myös todellisempaa kuin mitä tässä maailmassa voidaan kokea. Se on lopultakin luodun kaipausta rikkumattomaan yhteyteen Luojansa kanssa, yhteyteen, jota ihminen sai kokea paratiisissa ennen kuin joutui karkotetuksi.

Tuotenumero: 9789518888188

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.