Compasito - lasten ihmisoikeuskasvatuksen käsikirja

Nancy Flowers (toim.)

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote
Hinta: 40,50
Määrä: kpl
Klarnan maksutavat saatavilla

Tämäkin tuote laskulla tai osamaksulla (alk. 5,00 € /kk)

KustantajaLasten Keskus

Julkaistu2012

Sivumäärä307

Koko295 x 208 x 15 mm

Tuotemuotokovakantinen

ISBN/EAN9789516279148

Lapset tulevat jo varhain tietoisiksi ihmisoikeuksiin liittyvistä kysymyksistä. Taito elää yhdessä ei kuitenkaan synny luonnostaan. Siihen tarvittavat tiedot, taidot ja arvot täytyy oppia, ja niitä tulee kehittää läpi elämän. Lapsilla on oikeus kertoa mielipiteensä ja tulla kuulluiksi heitä koskevissa päätöksissä - ja tämä on mahdollista vain, jos aikuiset hyväksyvät lapset kumppaneiksi heitä koskevissa asioissa.

Compasito on Euroopan Neuvoston kehittämä opas kasvattajille, opettajille ja kouluttajille, jotka työskentelevät 7-13 -vuotiaiden lasten kanssa. Kirja avaa ihmisoikeuksien ja lasten oikeuksien avainkäsitteet ja tarjoaa teoreettisen taustan keskeisille ihmisoikeusteemoille, kuten demokratia, kansalaisuus, sukupuolten tasa-arvo, ympäristö, media, köyhyys ja väkivalta.

Käytännön harjoitukset sitouttavat ja innostavat lapsia tunnistamaan ihmisoikeuksiin liittyviä asioita omassa ympäristössään. Harjoituksissa ihmisoikeuskysymykset tuodaan lähelle lapsen jokapäiväistä elämää ja lasten kokemuksia. Harjoitukset kehittävät kriittistä ajattelua, vastuullisuutta ja oikeudentajua, ja niiden kautta lapset oppivat, kuinka he voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa koulunsa ja yhteisönsä hyvinvointiin.

Tuotenumero: 9789516279148

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.