Abrahamin lapset

Dorothea Rosenblad & Fanny Rosenblad

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote
Hinta: 5,00
Määrä: kpl

Tämäkin tuote laskulla tai osamaksulla.

Kustantaja Suomen lähetysseura

Julkaistu2.p. 2008

Sivumäärä195

Koko190 mm

Tuotemuotopehmeäkantinen

ISBN/EAN9789516243279

Kolmen uskonnon yhteiset juuret

Tämän kirjan lähtökohtana on ajatus siitä, että niin kutsutuista kirjanuskonnoista, eli juutalaisuudesta, kristinuskosta ja islamista, löytyy paljon yhteisiä elementtejä, kertomuksia ja henkilöitä.

Aineisto rakentuu kertomusten varaan. Niiden kautta voidaan samanaikaisesti työstää monta eri asiaa: tutustua eri uskontojen pyhiin kirjoihin, tutustua uskontojen yhteisiin elementteihin, perehtyä kertomusten henkilöihin ja heidän elämäntilanteisiinsa.

Työskentely yhteisten kertomusten parissa voi luoda ymmärtämystä ja arvostusta toisia uskontoja kohtaan. Kirja haastaa sekä lapsia, nuoria että aikuisia pohtimaan, mikä meitä eri tavoin uskovia yhdistää ja mikä meitä erottaa.
Yhteisiin juuriin tutustuminen ei tarkoita oman uskonnollisen identiteetin hämärtymistä eikä uskontojen sekoittamista keskenään. Pikemminkin päinvastoin: se voi vahvistaa tuntemusta omasta uskonnosta ja tukea omaa uskonnollista identiteettiä.

Kirjaa voidaan käyttää uskonnonopetuksen lisäaineistona ja opettajan työvälineenä. Se soveltuu käytettäväksi eri luokka-asteilla. Kirjaa voidaan käyttää koulujen lisäksi myös kodeissa, raamattupiireissä, bibliodraamaryhmissä, keskustelupiireissä, uskontodialogiryhmissä ja nuortenilloissa.

Ruotsinkielisen alkuteoksen Samma rötter - Abrahams barn i tre religioner on suomentanut Mirja Sevón.

Tuotenumero: 9789516243279

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.